top of page

 

    ATÖLYELER 

     BİLGİ İletişim Fakültesi son sınıf öğrencileri, bu yıl yedinci kez düzenleyecekleri “yaratıcı öğrenci festivali” Project’07 için hazır. 1 Mayıs - 4 Haziran tarihleri arasında online ortamda düzenlenecek Bir Varmış Bir Yokmuş: Ev festivali kapsamında bu yıl ilk kez Mayıs ayı boyunca liseliler ile sanatçıların bir araya gelip birlikte üretecekleri sanat atölyeleri düzenlenecek ve bu atölyeler katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşatacak. 1 Mayıs’ta başlayacak olan atölyeler kolajdan deneysel çizime fotoğraftan performansa kadar geniş bir yelpazede farklı disiplinlerden yurt içinde ve yurt dışında tanınan sanatçılar tarafından yürütülecek. Tüm Türkiye’den katılan liseliler, burada sanatçılarla birlikte üretmenin ve kendilerini ifade etmenin keyfine varacaklar.

 Atölye sürecinde öğrencilerin ürettiği eserlerin bir kısmı, 31 Mayıs’tan itibaren Project’07 kapsamında düzenlenecek online sergide sergilenecektir. Sergilenecek eserler, atölyeye katılan öğrenciler ve atölyeyi veren sanatçının ortak kararı ile belirlenecektir. Katılımcılara İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından katılım belgesi verilecektir.

 

  Atölye Kayıt Şartları: Kontenjan sınırlaması vardır. Atölyelere yoğun talep olması durumunda katılımcılar kura ile belirlenecektir.   Öğrencilerden kayıt sırasında öğrenci belgesi istenecektir.

  Atölyelere Kayıt İçin Başvuru:  Kayıt için  https://form.typeform.com/to/EvCacY7p adresine gidiniz.

 

 

Eda Çekil ile Aile Fotoğrafları ve Ev Hikâyeleri (Kırkayak Kültür işbirliği ile)

Atölye Başlığı: Aile Fotoğrafları ve Ev Hikâyeleri

Atölye Yürütücüsü: Eda Çekil

Tarihler: 1-2-8-9 Mayıs 2021(Cumartesi-Pazar)

Saat: 17:00- 19:00 arası 

Kontenjan:10 asil 10 yedek

İçerik: Etkinlik kapsamında gençler kendi evlerindeki aile albümlerini veya evi/ memleketi çağrıştıran objeleri belgeleyecekler. Böylece hem kendi ev algılarını görselleştirecekler hem de toplantılar sırasında birbirlerine sözlü tarih aktarımı yapmış olacaklar. Projenin mantığının oturtulması için ilk iki buluşmada  hikâye anlatımları, fotoğraflama ve görsellerin paylaşımı yapılacak, üçüncü ve dördüncü buluşmada sergileme yöntemleri üzerine konuşulacaktır.

 

 

 

 

Eda Gecikmez ile Fantastik Kolaj Atölyesi -1

Eda Gecikmez ile Fantastik Kolaj Atölyesi -2

Atölye Adı: Fantastik Kolaj Atölyesi

Sanatçı Adı: Eda Gecikmez

Tarih ve Saat:15 Mayıs Cumartesi 15.00-16.30

                         16 Mayıs Pazar        16.30-18.00

Kontenjan: 20 asil, 20 yedek kişi.

Atölye İçeriği: Bedenimizin kendisini bir ev olduğunu düşünseydik nasıl olurdu? Evimizin ayakları kolları olsaydı nasıl görünürdü? Bu atölyede etrafımızdaki dergi ve gazetelerde basılı görselleri kullanarak kendi fantastik beden evimizi yapmaya çalışacağız.

Atölye Öncesi Hazırlanması Gereken Malzemeler: Dergi, gazete, her türlü basılı malzeme; makas, yapıştırıcı.

 

Pelin Buzluk ile Öykülerde “Ev” 

Atölye Adı: Öykülerde “Ev”

Sanatçı-Kurum Adı: Pelin Buzluk

Tarih:18 Mayıs ve 25 Mayıs 2021 Salı

Saat:20.00-22.00

Kontenjan: En fazla 100 kişi.(Asil 100, yedek 50 kişi)

Atölye İçeriği: İlk oturumda atmosfer ve yaşam dünyası olarak evin kullanıldığı 3 öykü üzerinden konuşacağız. İkinci oturumda ise bir kurgu düşüncesi olarak evin kullanıldığı 3 öykü üzerinden konuşacağız. Oturumlar, yazar ve ilgili öyküsü üzerine kısa bir sunuştan sonra katılımcıların görüş ve sorularıyla ilerleyecek. Katılımcıların imgelemlerini harekete geçirmek amaçlanacak.

Atölye Öncesi Yapılması Gerekenler: Her bir oturum öncesi o oturumda ele alınacak 3 öykü okunmalı. Katılım için gerekirse notlar alınmalı.

 

Rezzan Gümgüm ile Çaydanlık Deneysel Çizim Atölyesi-1

Rezzan Gümgüm ile Çaydanlık Deneysel Çizim Atölyesi -2

Atölye Adı: Çaydanlık Deneysel Çizim Atölyesi

Sanatçı: Rezzan Gümgüm

Tarih: 22 Mayıs -26 Mayıs 2021

Saat: 22 Mayıs Cumartesi 14.00-15.00

          26 Mayıs Çarşamba 19.00-20.00

Kontenjan: Asil 15, yedek 15 kişi.

Atölye İçeriği: Bu atölyede geleneksel çizim yöntemlerinin dışında yaratıcı çizim olanakları basit ev araç gereçleri kullanılarak deneyimlenecektir. Farklı duyu organlarımızın hayal gücü ve yaratıcılığa olan etkisi çizgilerin akışında ve ritminde nasıl biçimlere dönüşecektir? Sınırlarının olduğunu düşündüğümüz evimizde sıradan, gündelik nesnelerin ilginç potansiyelleri hep birlikte keşfedilecektir.

Atölye Öncesi Hazırlanması Gereken Malzemeler: Çeşitli renklerde kalem (mürekkep ya da pastel vb.), kâğıt, kâğıt bant, basit ev araç gereçleri.

 

Ekin Bernay ile Ev neresi, ev nerede?

Atölye Adı:  Ev neresi, ev nerede?

Sanatçı:  Ekin Bernay (Performistanbul işbirliği ile)

Tarih: 20.05.2021 (Perşembe)

Saat: 20:00-22.00    

Kontenjan: Sınırsız

Atölye İçeriği:Ev teması üzerine bedenimize odaklanarak çalışacağız. Geçmişe dair araştırmalar yaparak kolektif bir iş üretimi gerçekleştireceğiz.

Atölye Öncesi Yapılması Gerekenler: Mümkünse kendinize rahat hareket edebileceğiniz bir alan seçin ve rahat edebildiğiniz kıyafetler giyin.

Mk Yurttaş ile BEDENİM eşittir EVİM (midir?)

Atölye Adı:  BEDENİM eşittir EVİM (midir?)

Sanatçı Adı: Mk Yurttaş ( Performistanbul işbirliği ile)

Tarih:27.05.2021 Perşembe

Saat:20:00-22.00

Kontenjan: Asil 15, yedek 15 kişi.

Atölye İçeriği:Bu performans atölyesi bir spor egzersizi ya da bir yemek öğünü gibi düşünülerek tasarlandı. Önce ısınma hareketleri ya da bir başlangıç yemeği; örneğin mideyi birazdan yeneceklere hazırlayan sıcak bir çorba ya da bacakların ısınmasını sağlayan ufak ufak yerinde koşma hareketleri gibi…

Atölye birbirini tamamlayan  üç bölümden oluşuyor:

   Isınma - Başlangıç - Giriş:15 dakika

Bu bölümde beden konusuna dil üzerinden bir giriş yapılıyor; çünkü beden günümüzde artık belki de sadece kültürel bir nesne. Dil gibi, kelimeler, kavramlar, kalıplar gibi “beden eğilip bükülebilir mi, 7’ye bölünüp 3’e katlanabilir mi, katmanlarından soyulabilir mi?” soruları tartışmaya açılıyor ve “eşittir” üzerinden bu sorular ev kavramına bağlanıyor.

   Spor - Ana Yemek - Gövde:35 dakika

Eşitliği tartışılmaya başlanmış olan beden ve ev, ana bölümde “Şu anda Zoom’dayız ve bu Zoom pencerelerini her birimiz, hep beraber evlerimiz ve bedenlerimiz olarak dönüştürebilir miyiz?” gibi sorularla araştırılıyor. Bu araştırma diyaloglardan daha çok bedenin “görünen” hareketine bağlı deneyimlere odaklanıyor ve katılımcılardan mümkünse çok dolu olmayan bir odada olmaları, yanlarında beyaz bir A4 kâğıt ve 1-2 farklı renkte asetat kâğıdı bulundurmaları bekleniyor.

     Esneme - Tatlı - Sonuç:10 dakika

Bu sonuç bölümünde olaylar tatlıya bağlanıyor ve isteyenler “BEDENİM eşittir EVİM (midir?)” önermesine atölye boyunca buldukları cevapları herkesle paylaşıyor.

Atölye Öncesi Yapılması Gerekenler: Zoom Meeting organizasyonu.

 

 Atölye çalışmaları 1 Mayıs-30 Mayıs 2021 arasında yapılacaktır. Atölye sürecinde öğrencilerin ürettiği eserlerin bir kısmı, 31 Mayıs’tan itibaren Project’07 kapsamında düzenlenecek online sergide sergilenecektir. Sergilenecek eserler, atölyeye katılan öğrenciler ve atölyeyi veren sanatçının ortak kararı ile belirlenecektir. Katılımcılara İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından online katılım belgesi verilecektir.

Atölye Kayıt Şartları: Kontenjan sınırlaması vardır. Atölyelere yoğun talep olması durumunda katılımcılar kura ile belirlenecektir. Öğrencilerden kayıt sırasında öğrenci belgesi istenecektir.

     Atölyelere Kayıt İçin Başvuru:  Kayıt için  https://form.typeform.com/to/EvCacY7p adresine gidiniz.

bottom of page